Outdoor Care

Möbler som bryr sig om

Soma har alltid haft en vision om att skapa möbler med mervärden och det nya konceptet Outdoor Care är ett självklart steg mot en mer inkluderande offentlig utemiljö.
Begreppet tillgänglighetsanpassning blir allt vanligare även för park- och stadsmöbler men då handlar det oftast om ett överhäng på bordets kortsida för att skapa plats för en rullstol. Vi vill sudda ut begreppet anpassning. Varför ska vi anpassa möbler när vi redan vid formgivningen kan skapa inkluderande lösningar?

Inkluderande design är så mycket mer än platser för rullstolsburna, det handlar om möbler och produkter som välkomnar alla oavsett ålder, kön eller förutsättningar. Möbler med en vänlig framtoning och med mjuka taktila detaljer.
Under Somas varumärke Outdoor Care kommer man att hitta allt från möbler med högre sitthöjd och greppbara armstöd till planteringskärl för rullstolsburna. Men också möbler som bjuder in till lek, rörelse och interaktion.

Möbler som bryr sig om helt enkelt.

KÄPPHÅLLAREN

En av fler detaljer inom konceptet är den genialiska käpphållaren som går att beställa som tillval till Arkad-familjen.

Inkluderande design

Arkad

Inkluderande och seniorvänlig

Arkad är en vänlig och inkluderande serie formgiven av Marit Stigsdotter & Staffan Lind. Bord designade med plats för rullstolar från två håll, stolar, soffor och bänkar med sitthöjder på 49 cm och greppvänliga, tillgängliga armstöd är bara några av de detaljer som man hittar i Arkad-familjen.
Snurrstolarna har återgående snurrfunktion vilket skapar ordning och reda och till soffor och bordskanter finns tillbehör som exempelvis käpphållare.

Arkad Karmstol

En plats för alla

Arkadstolen uppfyller de högsta tillgänglighetskraven och passar utmärkt till såväl seniorboendet som till stadsmiljön där man har höga krav på inkluderande möblering. Återgående snurrfunktion är också en unik detalj som skapar ordning och reda.

Soma Two

En plats i gemenskapen

Soma Two Triangel och Hexagon har inkluderande platser för rullstolar eller barnvagnar genom en öppen sits i mitten. På så vis skapas en plats i gemenskapen istället för vid sidan om.
Måttet mellan bordsskivans underkant och mark är 75 cm och gör plats till de största utomhusrullstolarna. Sitthöjden är 49 cm vilket bidrar till att det är lätt att sätta och resa sig upp.

Soma Forest Kompisbänk

Dela en stund tillsammans

Soma Forest kompisbänk är formgiven av Marie Oldfelt och bjuder in till att krypa upp och vända sig mot varandra och dela hemligheter, fälla upp laptopen, vänta på någon, eller sträcka ut ryggen en stund. Som en liten ö i stadens brus, som mötespunkten vid entrén, som den stilla platsen i gläntan.

Arco

Taktila detaljer

Visste du att taktila detaljer skapar lugn för människor med autism, demens och synnedsättningar?
Arco är formgiven av Marit Stigsdotter & Staffan Lind som båda har lång erfarenhet från formgivning av Care-möbler inomhus, där de jobbat mycket med taktila lösningar. Arco med sina vänliga, mjuka och helt unika former är i allra högsta grad en taktil möbelserie som måste upplevas med känseln som sinne.

Bobin

Inkluderande för barn och unga

Säg hej till Bobin, en möbel utformad för att bjuda in till både vila och lek. Här skapas sittplatser i höjder för både barn och vuxna och de sluttande delarna inbjuder till både lek och en skön bakåtlutad stund med blicken mot himlen. I parker eller på torg kan modulerna användas för att skapa breda eller långa plattformar. Den fina och generösa designen är avsedd att skapa rytm samt ge liv och känsla till öppna ytor.

SMYGTITT - FRÖ LANSERAS INOM KORT