Arkad - Familj

Marit Stigsdotter & Staffan Lind

Arkad

Arkad är en vänlig och inkluderande serie med mjuka former bestående av soffor, bänkar, bord, pallar och stolar. Stolarna har återgående snurrfunktion vilket skapar ordning. Arkadserien är formgiven av Marit Stigsdotter & Staffan Lind med stor hänsyn till ett inkluderande offentligt rum, alla bord är exempelvis redan från början designade med plats för rullstolar. Sitthöjder på 49 cm och greppvänliga, tillgängliga armstöd, mjuka rundade brädor bidrar till komfort och ger en vänlig taktil framtoning. Med Arkad vill vi helt enkelt visa att man inte behöver anpassa möbler för att göra dem tillgängliga.

De pelarmonterade benen kan både nedgjutas och fastbultas. Arkad passar lika bra på äldreboendet som i stadens gestaltningsprogram. Serien utgår från stadsplanerarens behov av många variationsmöjligheter för att skapa funktionalitet och karaktär åt en plats. Systemet baseras på ett medvetet utnyttjande av material och produktion i samklang med en tilltalande form och funktionalitet vilket ger förutsättningar för ett hållbart och långlivat koncept.

Design | Marit Stigsdotter & Staffan Lind

Marit och Staffan Lind har samarbetat i många olika designprojekt både för hemmiljö och offentliga miljöer. Form, funktion och hållbarhet är centralt, inte minst i offentlig miljö där kraven är extra höga.
”Vi vill att vår design ska kännas intressant, självklar och välkomnande. Målet är att formen ska inbjuda till interaktion och locka människor med olika önskemål och förutsättningar att använda produkterna. Välarbetade, taktila ytor och omsorg om detaljer bidrar till välbefinnande och trygghet. Genomtänkt design inkluderar, inspirerar och gör skillnad.”